Türkiye’nin heryerine 1000 TL ve üzeri alışverişlerinizde geçerli ücretsiz kargo fırsatı!
0 0
0
No products in the cart.

Çikolatalı Volkan Kek

Malzemeler (4 adet sufle kabı)

110 gr bitter çikolata 

100 gr tereyağı 

Çay kaşığı ucuyla tuz

2 büyük boy yumurta 

85 gr tozşeker

30 gr un

10 gr kakao

Fırını 200 derecede fanlı olarak ıstın. Çikolatayı orta boy bir kâsede benmari olarak eritin. Çikolata hala sıcakken içine tereyağı ve şekeri de ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kaseyi ocaktan alın ve içine yumurtaları ekleyip Nora 1500 Watt Sessiz Hız Ayarlı 3 in 1 Doğrama Karıştırma Blender Seti mikser aparatıyla çırpın . Evia Dirhem Geniş Led Ekranlı Dijital Hassas 1gr-5kg Mutfak Tartısı Terazisi ile gramajlarını ayarladığınız un, kakao eleyerek karışıma ekleyip, spatula ile karıştırın. Ufak boy sufle kaplarını soğuk tereyağı ile hiç boşluk kalmayacak şekilde yağlayın ardından kakao serpiştirin ve karışımı hazırlanan kapların içlerine paylaştırın. Volkan kekleri fırına yerleştirin. Fırının derecesini 180 e düşürüp 10-12 dakika üstleri sertleşip kabarana kadar pişirin. Afiyet olsun.